Segon Exercici P2

hotel_silkendiagonal

Quart Projecte – Tercer Trimestre – Projectes 2

DEGREE (THE RAISE AND FALL OF UGLINESS)

L’obtenció del títol d’Arquitecte, té una mena d’examen final de projectes segons el pla d’estudis i que tradicionalment ha representat l’esforç de síntesi d’allò après durant tota la carrera. Aquest projecte s’anomena Projecte Final de Carrera, el pas d’estudiant d’arquitectura a Arquitecte titulat i habilitat per a firmar projectes d’Arquitectura.

Els PFC necessiten d’un gran esforç per part de l’alumne, en una cultura que l’esforç és cada cop menys valorat.

Com a darrer projecte de primer any volem enfrontar el més disciplinarment possible a l’alumne a la complexitat d’un projecte d’arquitectura de grandària mitjana.

La voluntat de l’exercici és que l’alumne entengui que l’arquitectura és una disciplina molt polièdrica on tant important és la racionalització d’una estructura, la correcta disposició d’uns baixants, com l’excel·lència en el disseny final d’una façana.  És obvi que a primer de carrera l’alumne no està preparat per assolir la complexitat d’un PFC, però volem en aquest projecte valorar la importància del “tot dibuixat” que està en el moll de l’os d’un projecte d’arquitectura, amb la dificultat afegida de que l’arquitecte empra uns codis gràfics molt precisos que l’hi permeten entendre universalment què és una escala, què és una projecció o un doble espai.

L’exercici consisteix en projectar un bloc d’habitatges que substitueixi l’Hotel Diagonal Barcelona Silken d’en Juli Capella, incorporant usos culturals a les plantes baixes i disposant d’un programa d’habitatges tipus 10hj d’una i dues habitacions i habitatges per a gent gran de mobilitat reduïda. A més l’edifici ha de tenir una clara vocació d’estructurar l’espai públic que l’envolta.

 La documentació final serà la pròpia d’un projecte d’arquitectura amb dibuixos, plànols a escala, i maqueta. És definiran amb precisió els documents a entregar cada setmana.

Entrega mínima: 5 DIN A2 i dues maquetes

La durada de l’exercici serà de 7 setmanes.

Entregues intermitges: 14 de Maig i 5 de Juny.

El dia d’entrega serà el 18 de Juny.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: