Alison & Peter Smithson

alison1.jpg 

La Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) inaugura el cicle cultural dedicat a l’Habitatge amb la mostra retrospectiva Alison and Peter SmithsonFrom the house of the Future to the House of Today. El COAC ofereix enguany claus per tractar un tema cabdal i de gran actualitat com és l’habitatge. El nou cicle d’exposicions –organitzat per l’Àrea d’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del COAC i ubicades tant a la sala d’exposicions com a l’espai Picasso de la Seu de Plaça Nova (Pl. Nova, 5, Barcelona)– pretén respondre a la demanda social i arquitectònica existent sobre la qüestió.  El cicle se centra en el redescobriment de diferents formes de construcció, intentant recuperar el caràcter propositiu de l’arquitectura. Així, es parteix de la rigidesa dels models establerts per tal de revisar-los i proposar altres tipologies habitacionals, mecàniques projectuals més operatives, posades en obra més simples i eficaces per reduir costos, i una major flexibilitat per aconseguir una intervenció democràtica de l’espai interior de l’habitatge.

Exposició retrospectiva de l’univers construït pel matrimoni Smithson, una de les parelles arquitectòniques més influents de finals de segle XX, caracteritzada per la seva crítica al funcionalisme unidimensional de l’urbanisme modern, alhora que per la formulació de noves idees sobre les urbs contemporànies. La mostra il·lustra extensament la major
part dels dissenys d’habitatges, des de la controvertida House of the Future (1956) fins a l’última de les seves creacions, l’Hexenhaus (1986-2002).

Exposició: del 6 de març al 26 d’abril de 2008 a la Sala d’Exposicions i a l’espai Picasso del COAC
Plaça Nova, 5  08002 Barcelona

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: